Εποπτεία BCBA®


Το Μαγικό Σύμπαν είναι το πρώτο κέντρο στην Ελλάδα που εποπτεύεται από Πιστοποιημένο Αναλυτή Συμπεριφοράς, μάλιστα Διδακτορικού επιπέδου (BCBA-D). Διαθέτουμε εμπειρία από την εποπτεία πολυάριθμων φοιτητών Μεταπτυχιακού επιπέδου από όλον τον κόσμο που προετοιμάζονται για τις εξετάσεις πιστοποίησης BCBA. Αυτό εγγυάται ότι η εκπαίδευση και εποπτεία που παρέχουμε πληρεί τα διεθνή κριτήρια ποιότητας, όπως αυτά έχουν τεθεί από την Behavior Analyst Certification Board (BACB) και σας δίνει πρόσβαση στις επίσημες εξετάσεις για να γίνετε Πιστοποιημένος Αναλυτής Συμπεριφοράς (BCBA), εφόσον πληρείτε τα υπόλοιπα κριτήρια που θέτει η BACB και αφού περάσετε επιτυχώς τις εξετάσεις.

Άτομα που ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις γνώσεις τους και τις κλινικές τους δεξιότητες και να αποκτήσουν είτε την πιστοποίηση Board Certified Behavior Analyst (BCBA) ή την Board Certified Assistant Behavior Analyst (BCaBA) μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας ανά πάσα στιγμή. Η διάρκεια, ο τόπος και ο τύπος εποπτείας καθορίζεται σύμφωνα με τις ανάγκες του εκπαιδευόμενου και παρέχονται και εποπτείες από απόσταση.

Διαβάστε τι έχουν πει επαγγελματίες και φοιτητές για την εποπτεία που έλαβαν.

“Η υψηλή αξιολόγηση είναι αποτέλεσμα ειλικρινούς ικανοποίησης με την εμπειρία στο σύνολό της. Κάθε συνάντηση ήταν παραγωγική και ευχάριστη. Έμαθα πάντα κάτι καινούριο και πολύτιμο για τη δουλειά μου (δηλαδή κάτι που θα μπορούσε να εφαρμοστεί άμεσα και που ήταν χρήσιμο). Κατερίνα, είσαι εξαιρετική επόπτρια/αναλύτρια συμπεριφοράς: ηθική, καταρτισμένη και προσιτή και ως εκ τούτου πηγή έμπνευσης. Σε ευχαριστώ!”

“Η εποπτεία με εμπλούτισε, έμαθα πολλά με την Κατερίνα και μπόρεσα να βελτιώσω την δουλειά μου. Επίσης, η εποπτεία μου έδωσε κίνητρο να συνεχίσω να διευρύνω τις γνώσεις μου στον τομέα και να φέρνω εις πέρας έρευνες για τις χρησιμοποιούμενες μεθόδους.”

“Απόλαυσα την εμπειρία του να δέχομαι εποπτεία από την Κατερίνα. Λατρεύω τον τρόπο που δουλεύει και που εξηγεί.”

“Η συνολική αξιολόγηση της επόπτριάς μου, Κατερίνας Δούναβη, είναι άριστη από κάθε άποψη. Πρώτα, σαν επαγγελματίας, έδειξε τις ικανότητές της, δεξιότητες και επαγγελματική της εμπειρία. Δεύτερον, όσον αφορά στην προσωπική επαφή ήταν εξίσου άριστη.”

“Είμαι πολύ ικανοποιημένη από την εποπτεία. Μπόρεσα να αντλήσω πολύ χρήσιμες συμβουλές τόσο θεωρητικές όσο και πρακτικές και νομίζω ότι η επόπτρια ήξερε να προσαρμόζεται κάθε στιγμή στο επίπεδο γνώσεών μου.”

“Η Κατερίνα Δούναβη είναι μια άρτια καταρτισμένη επόπτρια. Η κλινική και ερευνητική της εμπειρία με βοηθήσαν να χτίσω τις γνώσεις μου και να τις εφαρμόζω σε εξατομικευμένα προγράμματα παιδιών. Θέλω να την ευχαριστήσω θερμά για τη συνέπειά της και τη συνεχή υποστήριξή της.”

“H εποπτεία με την Κατερίνα αποτέλεσε για μένα ενα ακόμα πιο βαθύ και πιο λεπτομερές ταξίδι στις ανησυχίες μου γύρω απο την Ανάλυση Συμπεριφοράς. Μέσα απο τις εποπτικές μας συναντήσεις δουλέψαμε τόσο νέα όσο και πιο λεπτομερή προγράμματα δεξιοτήτων. Ευχαριστώ Κατερίνα για τις σαφείς και εύστοχες παρατηρήσεις σου.” 

Η εποπτεία που έλαβα από την Κατερίνα ήταν φανταστική. Η Κατερίνα είναι μια επαγγελματίας με εκτενή εμπειρία στον χώρο της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς και εξαιρετική ικανότητα να μεταδίδει και να διδάσκει, πάντα με θετική στάση. Οι υπηρεσίες και προσοχή που έλαβα ήταν άριστες. Κάθε εποπτεία με εμπλούτισε ακαδημαϊκά και επαγγελματικά και μου έδωσε κίνητρο να συνεχίσω να μαθαίνω.

Η συνολική μου αξιολόγηση είναι 10 στα 10. Η Κατερίνα ήταν εξαιρετική επόπτρια, ακριβής, έντιμη και με ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία που μεταδίδει με ξεκάθαρο και απλό τρόπο. Επίσης, πληροί ό,τι έχει συμφωνηθεί από πριν. Είναι εξαιρετική εκπαιδεύτρια και είμαι πολύ ικανοποιημένη με την εμπειρία.

Επίσης, εποπτείες προσφέρονται σε επαγγελματίες (π.χ., λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, δασκάλους γενικής και ειδικής αγωγής, και άλλους) που εργάζονται με παιδιά και νέους με Αυτισμό και χρειάζονται καθοδήγηση για το πώς να σχεδιάσουν μια αποτελεσματική παρέμβαση. Αυτού του είδους η εποπτεία σχεδιάζεται σύμφωνα με τις ανάγκες του τελικού αποδέκτη, του ατόμου που λαμβάνει την θεραπεία. Ταυτόχρονα, σχεδιάζεται με τρόπο που να αναπτύσσονται οι δεξιότητες του ειδικού επαγγελματία, ώστε να μπορεί στο μέλλον να αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις ανεξάρτητα και αποτελεσματικά. Στείλτε μας e-mail στο kdounavi@magiko-sympan.gr για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά το σχεδιασμό των εποπτειών με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές της BACB.

Τέλος, προσφέρονται εποπτείες σε ομάδες θεραπευτών και/ή γονέων αλλά και ατομικά σε γονείς που συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα του παιδιού τους και επιθυμούν να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους όσον αφορά στον έλεγχο προβλημάτων συμπεριφοράς ή την ανάπτυξη λειτουργικών δεξιοτήτων. Σε αυτήν την περίπτωση δίνεται έμφαση στην άμεση ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων, ώστε μετά το πέρας της εκπαίδευσης οι γονείς να είναι έτοιμοι να πετύχουν θετικές αλλαγές. Η έρευνα δείχνει ότι η ενεργή συμμετοχή των γονέων παίζει σημαντικό ρόλο στην έκβαση κάθε θεραπευτικής παρέμβασης. Επικοινωνήστε μαζί μας για περαιτέρω πληροφορίες στέλνοντας e-mail στο kdounavi@magiko-sympan.gr.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *